webdesign: runeonline
 
  Forside Sponsorer Ris Ros  
  Index_tilbageIndexIndex_frem

Daglig Motion - Ros

 
 
Hvad
Hvordan
Materiale
Kontakt
 
 
Hæderslegat til idræts-ildsjæl
Jens Østergaard, lærer ved Nibe Skole gennem flere end 40 år og nu pensioneret, blev på Aalborg Lærerforenings årsmøde, i sidste uge tildelt Aalborg Lærerforenings Hæderslegat, for sit arbejde med sit projekt »Daglig Motion«. Gennem en årrække har han gennemført dette med sine klasser på Nibe Skole, og motion er nu en fast bestanddel af skolens dagligdag. De seneste år har Jens Østergaard forsøgt at få motionsprogrammet udbredt til mange andre skoler, og det har vakt stor interesse.
Således modtog Jens Østergaard i september 2009 Aalborg Kommunes Sundhedspris, og nu har Aalborg Lærerforening også givet sin påskønnelse. På grund af bortrejse, blev prisen modtaget af Jens Østergaards lærerkollega, Ingerlise Hedegaard. Jens Østergaard siger til Nibe Avis, at han er meget glad for dette hædersbevis - ikke mindst, at der så igen er fokus på børns meget vigtige motions-aktivitet.
Formand for Aalborg Lærerforening Dorthe Kamp sagde ved overækkelsen:
Jens startede sin lærergerning på Nibe Skole i 1969, og her fortsatte han frem til august i fjor, hvor han valgte at gå på pension.
Jens har gennem alle sine mange år som lærer været en ildsjæl, hvis hjerte bankede for børnene og undervisningen. Ikke mindst børnenes sundhed og fysiske form har ligget ham meget på sinde.
For lidt over et år siden fik Jens tildelt Dronningens Fortjenstmedalje for 40 års engageret virke i folkeskolen.
Løbende elever i skoletiden er blevet et velkendt fænomen i Nibe. Projektet hedder ”Daglig Motion” og begyndte i 2000 som et forsøg med én klasse. Siden har det spredt sig til andre klasser og det er nu en del af Nibe Skoles virksomhedsplan til glæde for børn, lærere og forældre.
Manden bag projektet er Jens Østergaard, der har over 40 års baggrund som idrætslærer. Han oplevede, at børnene før i tiden var i langt bedre form, idet de havde flere idrætstimer, ikke blev kørt i skole og ikke sad og hang ved computer og TV. Børnenes dårlige fysiske form bekymrede ham. Det måtte der gøres noget ved.
Rygterne om de løbende elever fra Nibe Skole har spredt sig.
Ideen om daglig motion er nu taget op af mange andre skoler. Jens lavede en film og en folder ”Daglig motion – i bedre form og kondition”, som i 2009 blev belønnet med Aalborg Kommunes Sundhedspris på 50.000 kr. Herefter er materialet udsendt til alle skoler i Aalborg kommune. Så kan skolerne selv tage stilling til, om de vil indføre Daglig Motion i 1. – 5. klasse, siger Jens.
Selv har han aldrig været i tvivl. Jeg opdagede jo hurtigt, at den daglige motion minimerede uroen i klassen, og at de 15 minutter, der hver dag blev brugt på at løbe, blev tjent ind på en anden konto, fordi børnene efterfølgende var mere koncentrerede og modtagelige i undervisningen, lyder det fra Jens.
Kilde: Nibe Avis
 
Daglig Motion | Jens Østergaard | Havnevej 7 | 9240 Nibe | 98 35 54 04