webdesign: runeonline
 
  Forside Sponsorer Ris Ros  
  Index_tilbageIndex

Daglig Motion - Ros

 
 
Hvad
Hvordan
Materiale
Kontakt
 
 
”Daglig Motion” er tænkt ind i den nye skolereform
Som initiativtager til forsøget på Nibe Skole med Daglig Motion i 1. – 5. klasse er det mig en stor glæde, at skoleeleverne i den nye skolereform nu skal have en times bevægelse om dagen.
Da forsøget startede i 2000 (Forsøgsperiode: 2000 – 2009) var det kun så småt ved at gå op for folk, at den teknologiske landvinding havde skabt et bevægelses-bekvemt samfund, hvor det at røre sig mindst muligt i erhvervs- og privatlivet – og ikke mindst i børnenes legeliv – var blevet en kæmpe succes.
I dag er det efterhånden gået op for os, at vores krop ikke er gearet til en så bevægelsesfjendsk tilværelse.
I 1990-erne kunne jeg som idrætslærer – først hos de ældre årgange af skoleelever – og senere i mellemgruppen spotte flere elever i dårlig form, ja, nærmest bevægelseshæmmet – og med fare for at udvikle en form for motionsfobi.
Dette fik mig til at starte Daglig Motions-programmet på Nibe Skole. I alt sin enkelthed består det af en løbetur – efterfulgt af en række øvelser (Styrke og nedvarmning). Løbeturen skal have en sådan intensitet, at pulsen kommer mærkbar op. Programmet tager cirka 15 – 20 minutter at gennemføre.
Forsøgsprogrammet viste sig at være enkelt, effektivt og billigt. I dag har videnskabelige forsøg og test vist en lang række positive gevinster ved at dyrke Daglig Motion. På www.nibeskole.dk kan man læse mere om forsøget.
Forsøgsprojektet ”Daglig Motion – i bedre form og kondition” blev blandt andet støttet af Aalborg Kommunes Skoleforvaltning. Der blev lavet en instruktionsfilm og folder, som beskriver forsøget. Alle skoler i Aalborg Kommune fik film og folder. Flere skoler og relevante myndigheder og personer har efterfølgende rekvireret materialet.
Restbeholdningen af DVD-film og foldere vil jeg nu forære til nogle nordjyske skoler, som så har mulighed for at bruge ideen i de nye bevægelsestimer. Jeg er også klar til at komme og fortælle om Daglig Motion – dog mod et mindre honorar.
Jens Østergaard
Valsted april 2014
Tidligere ansat ved Nibe Skole i 41 år.
 
 
Daglig Motion | Jens Østergaard | Havnevej 7 | 9240 Nibe | 98 35 54 04