webdesign: runeonline
 
  Forside Sponsorer Ris Ros  
  Index_tilbageIndexIndex_frem

Daglig Motion - Ros

 
 
Hvad
Hvordan
Materiale
Kontakt
 
 
Nibe skoles Daglig Motions-model på konference i Vejle
Sundhedsstyrelsen og Partnerskab 7 timer om ugen (Dansk Skoleidræt) havde for nylig inviteret til ”Get moving-konference” i Torvehallerne i Vejle. Temaet var ”Fysisk aktivitet for børn og unge – strukturel forebyggelse i den kommunale strategi”.
Konferencens målgruppe var chefer og planlæggere i landets kommuner.
De 150 deltagere fik input fra blandt andet Karen Wistoft, lektor i sundhedspædagogik. En byplanlægger fra Kolding Kommune skitserede planer for sundhedsfremmende udnyttelse af byrum. Afdelingschef Susanne Gyldenhof fortalte om sundhedsfremme og forebyggelse Sønderborg Kommune.
Herefter gik man over til Løsningsgalleriet . Her var repræsentanter fra 23 forskellige organisationer, foreninger, institutioner og firmaer klar til at vise deres forslag til højnelse af sundhed og trivsel hos børn og unge.
Jens Østergaard, Valsted, var blevet inviteret med for at fortælle om Nibe Skoles Daglig Motions – model for 1. – 5. klasse.
I Løsningsgalleriet skulle man på blot 6 minutter præsentere sit emne omkring praktisk sundhedsfremmende aktivitet. Deltagerne cirkulerede så rundt blandt aktørerne i Løsningsgalleriet.
Her var Nibe den eneste folkeskole, som deltog. Konferencedeltagerne, som besøgte Daglig Motions-delen, roste Daglig Motions-modellens enkelthed og effektivitet til forbedring af børns sundheds-profil, men man nævnte også vigtigheden af, at klasselæreren og idrætslæreren i projektet måtte være udholdende (Pulsen op) for at få projektet til at køre effektivt.
Hovedbudskabet fra sagkundskabens side er fortsat, at skoleelever burde have en times idræt / motion om dagen. Under de nuværende økonomiske omstændigheder må det vel siges at være utopisk. Derfor er Daglig Motion – udført rigtigt ( med høj puls ) det eneste, der for tiden er en sikker og langtidsholdbar måde at forbedre skolebørns sundhedsprofil i 1. – 5. klasse.
[ 2011 ]
 
 
Daglig Motion | Jens Østergaard | Havnevej 7 | 9240 Nibe | 98 35 54 04