webdesign: runeonline
 
  Forside Sponsorer Ris Ros  
  Index_tilbageIndexIndex_frem

Hvad?

 
 
Hvad
Hvordan
Materiale
Kontakt
 
 
Motivationen til at starte Daglig Motion
For 10 – 15 år siden blev jeg som idrætslærer vidner til, at en af velfærdssamfundets utilsigtede følgevirkninger for alvor var ved at slå igennem: Den teknologiske landvinding havde skabt et bevægelses-bekvemmeligt samfund, hvor det at røre sig mindst muligt i erhvers- og privatlivet - og ikke mindst i børnenes lege-liv – var blevet en kæmpe succes. Langsomt, men sikkert er det nu ved at gå op for os, at vores krop ikke er gearet til en så bevægelsesfjendsk tilværelse (kommende generationer).
Først i de ældre klasser – og senere i mellemgruppen kunne jeg begynde at spotte elever i dårlig form, ja, nærmest bevægelseshæmmede… og med fare for at udvikle en form for motionsfobi.
Hverken forældrene, samfundet eller skolen har indtil nu kunnet sikre, at børn og unge i tilstrækkelig grad - under disse nye omstændigheder - får en bedre kropssundhed, som er til gavn for indlæring og livskvalitet.
Jeg tog derfor den drastiske beslutning med min nye 1. klasse i 2000, at jeg ville bruge 15 – 20 minutter dagligt af elevernes dyrebare undervisningstid (forsøgsordning) til Daglig Motion-projektet.
 
Daglig Motion | Jens Østergaard | Havnevej 7 | 9240 Nibe | 98 35 54 04